dimarts, 21 de novembre del 2017

El programa LÈCXIT creix


EL PROGRAMA LECXIT (LECTURA PER A L' ÈXIT EDUCATIU) CREIX EN NOMBRE DE VOLUNTARIAT I INFANTS.

Aquest passat mes d'octubre s' ha tornat a posar en marxa per cinquè any consecutiu el programa LECXIT. En aquests moments, són 16 els voluntaris i voluntàries, alguns experts i d'altres que s' han sumat al programa, els que faran l'acompanyament lector a 21 nens i nenes de 3r de primària fins a 6è dels dos centres educatius.

Parlem un xic del programa LECXIT.  És tracta d'un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill i que a través d’ un conveni signat amb L' Ajuntament de Roda de Ter, es pren per amdues parts, el compromís de posar-lo en marxa. Tota una aposta i experiència que ha reeixit al llarg d'aquests anys.
El programa que a partir d’ara lideraran  les AMPAS dels dos centres educatius de primària amb el suport i acompanyament del Punt Roda Voluntariat, funciona gràcies a la col.laboració i implicació  de tot el voluntariat que el duu a terme.
Les trobades entre els voluntaris i voluntàries i els nens i nenes que hi participen, es realitzen per parelles als espais de cadascuna de les escoles de Roda que s' han sumat al projecte, i en casos puntuals, també es compta amb la col.laboració de la Biblioteca Bac de Roda on es fan sessions de lectura o tallers conjunts.

Qui pot ser voluntari o voluntària?
Qualsevol persona amb ganes de fer-se corresponsable de l' educació d' un infant i de crear amb ells un espai de confiança, per a conèixer els gustos del nen o nena sobre la lectura, tot oferint-li propostes de lectura que responguin als seus interessos.

Si vols ser voluntari.
Ens pots trobar al Punt Roda Voluntariat, Oficines Municipals de Can Vinyets, Plaça Major, 10 de Roda de Ter,  o bé trucant al telèfon: 93 8540377  i també  a través del mail:rodavoluntariat@gmail.com et podem donar tota la informació necessària.

Punt Roda Voluntariat